i Varbergs församling

Vi är en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp i Varbergs församling

Om oss

Församlingslistan är en nomineringsgrupp i Varbergs församling. Vi vill att Varbergs församling ska vara en levande och välkomnande församling, som hjälper människor att komma till tro på Jesus Kristus. Varbergs församling ska vara en plats där människor i alla åldrar får växa, känna delaktighet, visa varandra omsorg och glädjas tillsammans.

Vi består av människor från de olika distriktskyrkorna i Varberg, och vi har ett genuint och uppriktigt intresse för församlingen. Vi är inte knutna till något politiskt parti och vill att församlingen ska styras av engagerade medlemmar, utan inblandning av partipolitik. Våra kandidater har god kännedom om församlingen och deltar i dess gudstjänst- och församlingsliv. På denna hemsida kan du läsa mer om vad vi tycker i olika sakfrågor, vilka principfrågor vi som medlemmar i kyrkan är viktiga, och vilka prioriteringar vi vill göra. Eftersom vi inte behöver ta hänsyn till någon politisk ideologi känner vi oss fria att ständigt kunna ha kyrkans syfte och väl i Varberg för ögonen.

Församlingslistan har under mandatperioden 2013-2017 haft 8 förtroendevalda ledamöter i Varbergs församlings kyrkofullmäktige.